ÉRTÉKBECSLŐK RÉSZÉRE NYÚJTOTT MIOSZ SZOLGÁLTATÁSOK

Kapcsolódjon be az értékbecslés divízió munkájába!

Az értékbecslői ingatlan adatbázisunk alapját, az ingatlanközvetítői divízió folyamatosan frissülő, eladási adatai adják. Jelenleg közel 230 tagiroda -600 üzletkötő részvételével-, több mint 6 000 db aktuális ingatlankínálat biztosítja, az értékbecslők statisztikai adatszolgáltatását. Az ingatlanközvetítői szolgáltatás mellett tagirodáink sok esetben ingatlan értékbecslő szolgáltatást is nyújtanak.

2017. őszén indítjuk az ingatlan értékbecslők részére nyújtott szolgáltatáscsomagunkat, mely teljes körűen kiszolgálja a szakma által elvárt igényeket és tevékenységeket. Segít -jogtiszta eladási adatbázisok képzése által-, a jogi kötelezettségek megfelelésében.

A MIOSZ az értékbecslők számára -országos ingatlan adatbázisra épülő-, ingatlanvagyon értékelő és nyilvántartó szoftvert fejlesztett ki, melynek segítségével nem csak ingatlanvagyon értékelő megbízásaikat tudják hitelesen teljesíteni, hanem az ezzel kapcsolatos jogi kötelezettségeiket is. Amennyiben az értékbecslők eladási vagy vételi szándékkal találkoznak, abban az esetben -jutalékmegosztással-, az ingatlanközvetítői tevékenységbe is be tudnak kapcsolódni.

Az értékbecslő divízió tagirodái számára is a két legfontosabb működési szempont, hogy bevételt növeljen és költséget csökkentsen, ezek figyelembe vételével alakítottuk ki számukra is szolgáltatáscsomagjainkat.

icon

TAGOK JOGI MEGFELELTETÉSE - Dolgozzon jogbiztonságban

Jelenleg csak a MIOSZ szolgáltatásában!  Értékbecslői tevékenységének jogszerű végzéséhez, minden szükséges információt és segítségnyújtást megadunk, hogy Ön  jogi kötelezettségeinek felelősségteljesen eleget tehessen és tevékenységét jogbiztonságban végezhesse. A MIOSZ tagság lehetőséget kínál , az adatvédelmi törvényi kötelezettségek megfeleléséhez is. 2011.évi CXII. törvény (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) és a GDPR 2016/679 EU RENDELET értelmező rendelkezései szerint, az értékbecslő irodáknak is rendelkeznie kell, adatkezelési tájékoztatóval, mely lehetővé teszi számukra a jogszerű adatkezelést, adatfeldolgozást. Az adatvédelmi törvény előírja az adatok kezelésének szabályait, többek között azt is, hogy jogszerűen adathoz jutni, csak az érintett hozzájárulásával lehet. A 25/1997. (VIII. 1.) PM rendelet  előírja, hogy az értékeléseket ismert tényadatokból kell elvégezni, ugyanakkor a jogalkotó nem teremtette meg  a hozzáférhető adatbázis feltételeit  a NAV adatai sem felelnek meg az értékelésekhez. A jelen helyzetben az értékbecslők többsége- jogszerűtlenül szerzett adatok felhasználásával végzi az ingatlan értékbecslő tevékenységet. Mivel az értékelő cégek többsége nem rendelkezik NAIH regisztrációval ill. NAIH regisztrációval nem rendelkező  -jogszerűtlenül szerzett, érintettek hozzájárulásának nyilatkozata nélküli-  forrásadatok felhasználásával készítik a magán és banki értékbecsléseiket, az adatvédelmi törvénynek és vonatkozó rendeleteinek nem tesznek eleget! Bármely érintett személy, a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos jogsérelem esetén, az illetékes törvényszékhez -fővárosban a Fővárosi Törvényszék vagy az illetékes Felügyeleti Hatóság, jelen esetben a területi Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság-, fordulhat panaszt emelni, mely akár milliós nagyságrendű büntetést is vonhat maga után. 2016-ban ezen tényeket tudomásul véve, új fejlődési irányról döntött a MIOSZ vezetősége, melynek célja az ingatlan értékbecslési piac kiszolgálása.  Az igények felmérését és a szolgáltatások kialakítását követően, értékbecslői divíziónk 2017.10.01-től vehető igénybe. A MIOSZ -az adatvédelmi törvényben előírt kötelezettségeknek megfelelően-, tagirodái részére adatvédelmi szabályzatot biztosít, gondoskodik továbbá a jogtiszta ingatlan adatbázis használatáról ill. a szükséges NAIH regisztrációt -az iroda megbízása esetén-, átvállalja.
icon

KEDVEZMÉNYES ÉRTÉKBECSLÉSI BIZTOSÍTÁS

Tagirodáinknak megelőlegezett kármentességi kedvezményes felelősségbiztosítást kínálunk! A biztosítás díja függ a tagiroda éves árbevételétől és a választott év/káresemény (MFt) nagyságától. Az ingatlanközvetítő cégeknél is lehet biztosítási kockázatról beszélni, ezért biztosítónk közvetítő cégeknek is kínál felelősség biztosítást.
icon

SZAKMAI KÉPZÉSEK, OKTATÁSOK SZERVEZÉSE

Lépést tartva, naprakészen! Ingyenes és kedvezményes szakmai képzéseket, oktatásokat, konferenciákat szervezünk. Hasznos és értékes előadásokkal igyekszünk segíteni a tagjaink szakmai fejlődését. A MIOSZ által biztosított jogi- és adminisztratív szolgáltatások, valamint a szoftver gyakorlati felhasználásáról  2017.10.01-jétől  folyamatosan szervezünk oktatásokat! Szervezett képzések, események részleteiről tájékozódjon az Események menüben. Ha még nem rendelkezik OKJ 52-es ingatlanközvetítői és értékbecslői szakképesítéssel, vagy OKJ 53-as ingatlanvagyon értékelő és közvetítő szakképesítéssel, úgy ezen képzések díját MIOSZ-tagként kedvezményes áron veheti igénybe. Hírleveleinkben rendszeresen tájékoztatjuk tagirodáinkat aktuális szakmai kérdésekben, valamint a törvényi és jogszabályi változásokról.
icon

ONLINE ÉRTÉKBECSLÉSI ADATBÁZIS

Jogtiszta adatbázis - jelenleg csak a MIOSZ-szolgáltatásaiban! Folyamatosan bővülő, jelenleg közel 230 ingatlanközvetítő és értékbecslő tagiroda által rögzített konkrét eladási / kínálati adatok biztosítják, az értékbecslők részére szolgáltatott statisztikai adatbázisunkat. A MIOSZ az adatok jogszerű kezelésére, valamint a jogtiszta adatbázishoz szükséges feltételek megteremtésére kötelezettséget vállal. A tagjaink kötelezettséget vállalnak arra vonatkozóan, hogy az összehasonító statisztikai ingatlan adatbázishoz, kizárólag jogtiszta eladási árakat, adatokat rögzítenek! A MIOSZ a rögzített statisztikai adatokat jogszerűen használja fel, hiszen tagjaink kötelezettséget vállalnak arra, hogy minden esetben nyilatkoztatják az érintetteket, az ingatlan adatainak további értékbecslés és statisztikai célú  felhasználásáról. Így egy naprakész, hiteles és jogtiszta, az értékbecslői szakmában a legnagyobb, egyedülálló adatbázissal rendelkezünk!   2017. év átmeneti időszaknak nevezhető, adatbázisunkat 2018. 04. 01–jétől lehet jogtisztának tekinteni. Értékbecslő Partnereink az adatbázisunk adatait, saját adminisztrációs felületen keresztül érhetik el,  havi szolgáltatói díj ellenében. Az adatszolgáltatás értékbecslő irodák részére 2017. 10. 01–jétől igényelhető. Részletekről a "Díjcsomagok" menüben tájékozódhat. Az adatbázisból történő adatkivétel és feltöltés szabályait külön Működési szabályzat rögzíti az együttműködő tagirodák számára.
icon

JOGI ÉS IRODAI DOKUMENTUMCSOMAG INGYENES BIZTOSÍTÁSA

A MIOSZ ügyvédjei által szerkesztett egységes dokumentumcsomag áll tagjaink rendelkezésére, jogi felelősségvállalással, jogszabály követéssel. Az értékbecslő iroda saját dokumentumok használata esetén, kötelezettséget vállal -az adatvédelmi törvénynek megfelelően- (megbízási szerződéseikben vagy egyéb módon) az ügyfelei nyilatkoztatására, miszerint az ingatlan adataik további értékbecslői és statisztikai célú adatfeldolgozásához, valamint a MIOSZ és partnerei részére statisztikai és további értékbecslési szolgáltatás végzéséhez hozzájárul.
icon

INGYENES WEBOLDAL, KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK

Értékbecslői tevékenységéhez könnyen szerkeszthető, SEO felépítésű, mobilbarát weboldalt adunk - Jelenleg csak a MIOSZ szolgáltatásaiban! Tagsághoz lehetőséget kínálunk Önnek egy önállóan szerkeszthető, felhasználóbarát, SEO felépítésű, reszponzív (mobilbarát) megoldású saját honlap készítésére, üzemben tartási havidíj és fejlesztési költségek nélkül egy vagy akár több domain név használatával.  Felhasználhatja Google AdWords és Facebook fizetős hirdetéseihez is, mellyel megrendeléseket konvertálhat, ezzel szintén munkát biztosítva irodája számára. Weboldalához egyszerű szerkesztő felületet kap, ahol kialakíthatja saját arculatát. Kommunikációs csatornákkal, hírlevél küldő rendszerrel elérheti Partnerirodák kollégáit vagy saját Partnerhálózatát, de saját marketing célra is felhasználhatja a weboldalt.
icon

SZAKMÁRA SZABOTT FOGLALKOZTATÁSI LEHETŐSÉGEK

Jelenleg csak a MIOSZ-szolgáltatásaiban! MIOSZ az Ingatlanszakmáért Szolgáltató Szövetkezetünkben lehetőséget biztosítunk mind értékbecslői mind ingatlanközvetítői független szakmai tevékenysége végzésére, a foglalkoztatás megoldására.
icon

KEDVEZMÉNYES TELEFONFLOTTA, NÉVJEGYKÁRTYA, DOSSZIÉ

Reprezentatív, hiteles irodai megjelenés - alacsony költségekkel! Irodai költségeit tovább csökkentheti MIOSZ telefonflottánkkal ill. az évente többször igénybe vehető kedvezményes névjegykártya rendelés és reprezentatív megjelenésű irodai dossziérendelés igénybevételével.

A MIOSZ értékbecslési divízió szolgáltatásainak feltétele a MIOSZ tagság!

Ha szívesen tagja lenne, egy olyan érdekvédelmi szervezetnek és együttműködő közösségnek, mely értékes szolgáltatásokkal, kiemelt kommunikációs csatornákkal segíti tagjait a költséghatékony gyakorlati munkában, legyen Ön is Szövetségünk tagja!

Önt is várjuk Partnerirodáink közé!

CSATLAKOZÁSI FELTÉTELEK
ÉRDEKLŐDÖM CSATLAKOZOM
https://www.miosz.hu